Totuus: Nuorisokaarti

                           
                  Hirvittävä totuus "Nuoresta kaartista"
                              ja fasistien hirmuteoista



Tästä on tehty elokuvakin, mutta edes siinä ei ollut koko totuutta. Kaikki on dokumentoitua, ja todistettavissa. Kaikki tämä kertoo saksalaisten natsisotilaiden hirmuteoista Luganskissa, Ukrainan neuvostotasavallassa. Tämä on artikkelin käännös. Keitä he olivat? Oma-aloitteinen ja amatööri nuorisojärjestö/ ryhmittymä, joka päätti taistella omin avuin miehittäjiään, natsi-Saksan armeijaa vastaan miehitetyssä Luganskissa, vuonna 1943. He näkivät kaikki ne hirmuteot, mitä natsit, paikallisine apureine tekivät ja halusivat lopettaa sen väkivallan. He järjestivät diversioita, lapsellisia ja oikeita provokaatioita, levittivät antifasistisia lehtisiä ja liimailivat seiniin antifasistisia julisteita. Loppujen lopuksi, he olivat lapsenmielisiä, mutta äärettömän rohkeita, ja varmoja omasta oikeellisuudesta. He olivat aitoja ihmisiä- vaikkakin niin nuoria, seurauksista aavistamattomia ja ajattelemattomia. Heidän ei annettu edes nähdä elämää. He uhrautuivat vapauden tähden. Hyvyyden ja ihmisyyden tähden. Miksi heitä kidutettiin? Kuulusteluissa he eivät kertoneet mitään, eivät kannelleet kenestäkään toveristaan, eivät menneet natsien ohjenuoran mukaan. He tiesivät kuolevansa, ja ottivat sen tosiasian vastaan urheasti, mitään katumatta ja uhrautuivat oikean asian ja kotimaansa hyväksi. Onko nyky-yhteiskunnassamme tarpeeksi tällaisia nuoria ihmisiä, jotka tiedostavat aidon vapauden merkityksen, (tiedostavatko edes- mikä se sellainen aito vapaus on?) vai onko kuluttajayhteiskunta syönyt kaiken inhimmillisen meissä? Ja meistä on vain tyydyttämään peustarpeitamme? Yhteiskunnan degradaation merkit on selvästi näkyvissä.
Nuoresta kaartista:    https://en.wikipedia.org/wiki/Young_Guard_(Soviet_resistance)


Alkuperäinen artikkeli: http://matveychev-oleg.livejournal.com/1554701.html


Miksi Fadeev sääli elokuvan "Nuori kaarti" (alkuperäinen 1948:http://kinokrad.co/283514-molodaya-gvardiya.html ja uusi versio, tv-sarja https://youtu.be/91660Uqw2dA) katsojia - elokuvassa ei näytetty kaikkia, nuorten kokemia kidutuksia. He olivat miltei lapsia, nuorimmat olivat juuri ja juuri täyttäneet 16. On pelottavaa lukea näitä tekstirivejä.

Hirvittää edes kuvitella, mitä he olivat kokeneet. Mutta meidän täytyy tietää ja muistaa, mitä fasismi on. Kauhistuttavinta on se, että suurin osa niistä, jotka elukoiden lailla tappoivat nuorisokaartilaisia, oli saksalaisen poliisin (polizei) paikallisia jäseniä (Krasnodon-kaupunki, Luganskin maakunta). Tämän takia on hirvittävää seurata nykypäivän Ukrainan natsismin jälleensyntyä, soihtukulkueineen ja "Bandera - on sankari!"- iskulauseineen.

Ei ole epäilystäkään siitä, etteivät nykypäivän parikymppiset natsit, jotka ovat näiden kidutettujen ja tapettujen maanmiestensä ikätovereita, ole lukeneet tätä kirjaa, eivätkä ole nähneet näitä valokuvia.

"Häntä hakattiin, ripustettiin leteistä. Kun Anna nostettiin kaivoskuilusta, hänellä oli vain yksi letti- toinen repesi"



Krim, Feodosia, elokuu 1940. Onnelliset nuoret tytöt. Kaunein heistä, tummilla leteillä-  Anna Sopova.
31. tammikuuta 1943 Anna oli hirveiden kidutusten päätteeksi heitetty kaivoksen nro5 kuiluun. Hänet on haudattu sankareiden veljeshautaan Krasnodonin kaupungin keskusaukiolle.

Neuvostoliittolaiset ihmiset halusivat olla rohkeiden nuorisokaartilaisten kaltaisia. Vannoivat kostavansa heidän kuolemansa. Kyllä, tämä kaunis ja traaginen tarina nuorisokaartilaisista järisytti silloin koko maailmaa, eikä pelkästään lasten ja nuorten tiedostuneisuutta.
Elokuvasta "Nuori kaarti" tuli menestys ja1948 listojen ykkönen, pääroolien esittäjät, jotka olivat ennen elokuvaa tuntemattomia VGIK:n opiskelijoita, palkittiin Stalinin elokuvapalkinnolla ja kunniamaininnalla- mikä on ainutlaatuista. "Heräsivät kuuluisuuksina"- sanonta on heitä varten- Ivanov, Mordjukova, Makarova, Gurzo, Shagalova- heille tuli kirjeitä säkeittäin joka maailman kolkasta. Gerasimov (ohjaaja) ja Fadeev (kirjailija) ajattelivat katsojien ja lukijoiden psyykettä (eivätkä kertoneet ihan kaikkea). Se, mitä todellisuudessa tapahtui sinä talvena Krasnodonissa, ei paperi, eikä kuvanauha pystyisi kertomaan.

On olemassa hienot www-sivut http://www.molodguard.ru, joissa välittävät ihmiset ovat keränneet ihmekaupalla säilyneitä ainutlaatuisia valokuvia ja asiakirjoja. Käykää, nähkää, lukekaa.


"Uljana Gromova, 19-vuotias, selkään oli leikattu viisikulmainen tähti, oikean käden luut katki, kylkiluut katki". (KGB:n arkisto, NL:n ministerineuvosto)

"Lida Androsova, 18-vuotias, kun hänet nostettiin, häneltä puuttui toinen silmä, toinen korva, molemmat kädet, kaulan ympärillä oli köysi, joka oli syvällä ihossa. Kaulassa näkyi kuivunut veri." (Museo "Nuori kaarti").
 Anna Sopova, 18-vuotias. "Häntä hakattiin, ripustettiin leteistä,... Kun Anna nostettiin kuilusta, hänellä oli vain yksi letti jäljellä- toinen oli revennyt".

"Shura (Alexandra) Bondareva, 20-vuotias, nostettu kuilusta päättömänä, ja toinen rinta puuttui, koko kehoa oli hakattu, koko ruumis verenpurkaumissa, kehon väri oli musta".

Ljuba (Ljubov) Shevtsova, 18-vuotias (valokuvassa hän on vasemmalta ensimmäisenä, toisessa rivissä). 9.helmikuuta 1943 kuukauden kestävien kidutusten jälkeen ammuttu metsässä kaupungin läheisyydessä, yhdessä Oleg Koshevin, S. Ostapenkon, D. Ogurtsovin ja V. Subbotinin kanssa.

Angelina Samoshina, 18-vuotias. "Ruumiissa oli kidutusjälkiä: vääntyneet kädet, leikatut korvat, poskeen oli leikattu tähti."
Shura (Aleksandra) Dubrovina, 23-vuotias. "Mieleeni tulvi kaksi mielikuvaa: elämänhaluinen nuori komsomolityttö Shura Dubrovina ja silvottu ruumiinsa, joka nostettiin kaivoskuilusta. Näin hänen ruumiinsa pelkän alaleuan kanssa. Hänen ystävänsä- Maija Peglinova makasi arkussa ilman silmiä, ilman huulia, vääntyneiden käsien kanssa..."

Maija Peglinova, 17-vuotias. "Ruumis oli silvottu ja vaikeast tunnistettavissa: leikattu rinnat, jalat katki, kaikki päällimmäiset vaatteet oli riisuttu. Hän makasi arkussa ilman huulia, vääntyneiden käsien kanssa."

"Tonja (Antonina) Ivanhina, 19-vuotias. Kun hänet nostettiin, hänellä ei ollut silmiä, pää oli kiedottu hartiahuiviin ja rautalankaan, molemmat rinnat leikattu."

"Sergei Tjulenin, 17-vuotias (valokuvassa- astrakaanihatussa). "27.tammikuuta 1943 Sergei oli pidätetty. Pian myös isä ja äiti oli pidätetty, ja kaikki omaisuus takavarikoitiin. Poliisiasemalla Sergeita kidutettiin raalla tavalla äidin nähden, olivat järjesteneet silmästä silmään tapaamisen toisen "Nuoren kaartin" jäsenen kanssa- Viktor Lukjanchenkon kanssa, mutta he eivät tunnustaneet tuntevansa toisiaan. 31.tammikuuta Sergeitä kidutettiin viimeistä kertaa, minkä jälkeen puolikuolleena, yhdessä muiden tovereiden kanssa hänet vietiin kaivoksen nro 5 kuilulle..."

                                                       Sergei Tjuleninin hautajaiset.
                         
Nina Minaeva, 18-vuotias. "Minun sisareni tunnistettiin villasäärystimistä- ainoasta vaatteesta, mikä oli hänen päällään. Kätensä oli katkaistu, yksi silmä oli lyöty pois, rinnassa oli muodottomia haavoja, koko ruumis oli mustissa raidoissa..."
Tosja Eliseenko, 22-vuotias. "Tosjan ruumis oli silvottu ja vaikeasti tunnistettavissa, kun he kiduttivat häntä, he panivat hänet istumaan tulikuuman uunin päälle".
Viktor Tretjakovich, 18-vuotias. "...Viimeisten joukossa nostettiin Viktor. Hänen isänsä, Iosif Kuzmin, kevyessä, paikatussa takissaan, seisoi päivästä päivään, tarttuen pylvääseen, nostamatta katsettaan kuilusta. Kun hänen poikansa tunnistettiin -kasvottomana, mustansinisen selän kanssa, kädet pirstaloituina- hän kaatui horjuen maahan. Viktorin ruumiissa ei löydetty luodin jälkiä- mikä tarkoittaa sitä, että hänet tiputettiin kuiluun elävänä...!"
Oleg Koshevoi, 16-vuotias. Kun 1943 alkoivat pidätykset, hän yritti läpäistä rintamalinjan. Mutta oli palannut kaupunkiin. Kortushinon rautatieaseman läheisyydessä hänet oli otettu kiinni fasistien toimesta ja lähetetty ensin poliisiiasemalle, sitten Rovenkon kaupungin Gestapon alueosastolle. Kauhistuttavien kidutusten jälkeen hänet, yhdessä  L.G.Shevtsovin, C.M.Ostapenkon, D.U.Ogurtsovin ja V.B.Subbotinin kanssa oli ammuttu metsässä kaupungin läheisyydessä.
                                                                       Oleg Kashevoi

                                                     Elena Nikolaevna Koshevaja, Olegin äiti

Boris Glavjan, 22-vuotias. "Hänet oli nostettu kuilusta yhdessä Evgenij Shepelevin kanssa, heidät oli köydetty yhteen rautalangalla, kasvot kasvoihin, kädet oli ranteista leikattu pois. Kasvot oli silvottu, vatsa oli leikattu auki."
Evgenij Shepelev, 19-vuotias. "...Evgenin kädet oli ranteista katkaistu, vatsa oli leikattu auki ja sisälmykset revitty, pää oli hajotettu..."

"Volodja (Vladimir) Zhdanov, 17-vuotias. Kun nostettiin kuilusta, vasemmassa ohimossa oli revitty haava, sormet oli katki ja väännetty, kynsien alla verenpurkaumia, selkään oli leikattu kaksi pitkää 3cm:n levyistä ja 25cm:n pituista raitaa, silmät oli puhkaistu, ja korvat leikattu pois."

"Klava Kovaleva, 17-vuotias. Kun nostettu kuilusta, hän oli turvonnut, oikea rinta oli leikattu pois, jalkapohjat oli poltettu, vasen käsi oli leikattu pois, pää oli sidottu huivilla, ruumiissa näkyi hakkaamisen jälkiä. Löydetty 10m pylväästä, johdinautojen välistä, hänet oli todennäköisesti tiputettu elävänä."

Evgenij Moshkov, 22-vuotias (kuvassa vasemmalla) "Nuorisokaartilainen-kommunisti Evgenij Moshkov kuulustelussa, löytäen sopivan hetken, löi poliisia. Silloin fasistielukat ripustivat Moshkovin jaloista ja pitivät häntä niin kauan, kunnes hänellä alkoi tulvia verta nenästä ja kurkusta. Hänet laitettiin takaisin istumaan ja kuulustelu alkoi alusta. Mutta Moshkov sylkäisi vastaukseksi pyövelin kasvoille. Raivostunut tutkija, joka oli kiduttanut Moshkovia, löi tätä lujaa. Voimattomana kidutuksista sankarikommunisti kaatui, löi päänsä ovilistaan, ja kuoli."
Volodja (Vladimir) Osmuhin, 18-vuotias. "Kun näin Vovan, ruumis silvottuna ja vaikeasti tunnistettavana, häneltä puuttui melkein koko pää, vasen käsi oli leikattu kyynärpäähän asti, luulin, että menetän järkeni. En uskonut, että se oli hän. Hänellä oli vain yksi sukka päällä, toinen jälka oli paljaana. Vyön sijasta oli lämmin kaulahuivi. Päällisvaatteita ei ollut. Nälkäiset elukat olivat riisuneet hänet. Pää oli hajotettu, Takaraivo ei pysynyt kasassa, jäljellä oli vain Volodjan hampaat. Kaikki muu oli hajotettu. Huulet oli vinosti, nenästä oli jäänyt hyvin pieni osa. Me mummon kannssa pesimme Vovochkan, puimme, koristelimme kukilla. Arkkuun lyötiin kiinni kukkaseppele. Lepäköön rauhassa."
                                                         Uljana Gromovan vanhemmat

                                                              Uljanan viimeinen kirje.

"Hyvästi Äiti. Hyvästi Isä. Hyvästi koko suvulleni. Hyvästi rakkalle veljelleni. Elia, et näe minua enää koskaan. Näen unissani sinun moottorisi ja sinun myllysi. Mielessäni näen rakkaan veljeni. Minä olen kuolemassa, pysy vahvana, seiso vahvana synnyinmaasi tähden. Näkemiin. Terveisin, Gromova Ulia."

                                                  Nuoriskaartilaisten hautajaiset, 1943.



                                       Ja tämä on nyky-Ukrainaa... Mitä siellä tapahtuukaan:


                                  











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

СТИХ: в блаженном настроении

Ennustuksia Venäjästä

Ennustuksia Venäjästä, OSA 2