Donbassin massapakolaisuus

Donbassin massapakolaisuus on jo melkein päättynyt.
Sosiaalinen ja humanitäärinen katastrofi on laajamittainen, ja on levinnyt koko itä-Ukrainan alueelle. Luganskin ja Donetskin seutujen väestö pakenee Venäjälle ja sen raja-alueille. Venäjän maahanmuuttoviraston mukaan kaikki turvapaikan hakijat saavat väliaikaisen, vähintään vuoden pituisen turvapaikan Venäjällä. Pakolaisstatusta heihin ei lakikoukeroiden takia voida liittää, joten pakolaisiksi heitä ei virallisesti lasketa. Väliaikaisen turvapaikan saavat kaikki sitä haluavat poliittisen kriisin ja kotimaassaan olevan sotatilan olevan sen verran elämää uhkaava, että ihmisten turvaamisen välttämättömyys ja turvallisuuden takaaminen on tosiaankin massaluontoista. Esim. Donetskin ja Luganskin kaupungit ovat melkein tyhjillään ihmisistä. Donetskin sairaalaan oli vielä 2 päivää sitten jäänyt sylivauva hengityskoneeseen kytkettynä , ja joka oli pitkän aikaa sairaalan ainoa potilas. Osittain pommitetusta sairaalasta venäläisen tv-kanava NTV:n avulla vauva on nyt evakuioitu pois pommitus-ja taistelukentältä pitkän odotuksen päätteeksi. Kiovan valta ei lukuisista avunhuudoista huolimatta ollut reagoinut vauvan epäitoivoiseen tilanteeseen, jossa ammattilaisapu oli poissuljettu lääkäreiden lähdettyä pois ja mahdotonta oli kuljettaa henityskoneesta riippuva potilas ilman asianmukaista ajoneuvoa, joka sallisi katkeamattoman hengityksen lapsipotilaalle. Hänen vieressään oli loppuun asti yksi sairaalan päälääkäri ja vauvan vanhemmat, sekä aiemmin mainittu NTV-kuvausryhmä, joka vei asian loogiseen lopputulokseen ja vauvan siirtyminen oli sittenkin mahdollista kauhujen täyttämästä kaupungista, jossa vauva ei enää räpäyttänyt silmiään pommitusten aikana. Näin tämä lapsi oppi jo näin varhain maailman pimeimmän puolen. Kuten muutkin Donbassin lapset, jotka kysyvät äideiltään, miksi nuo "sedät" ovat täällä? Miksi he ampuvat ja pommittavat öisinkin, kun lapsen kuuluisi nukkua eikä piileksiä pommisuojissa, kellareissa tai olla pakkoevakuoituna  lasten kesäleirille "ARTEK", muiden lasten kaltoin. Kun lapsen kuuluisi aamulla mennä kouluun, sen sijaan, että näkee ruumiita ja tankkeja. Ehkä jopa isänsä hautajaisiakin. Jos isä sattui olemaan yksi niistä, jotka elävät oikeudenmukaisin säännöin ja ovat väkivaltaa vastaan, todennäköisyys isän haudan olemassa olosta on kutakuinkin samat kuin suomalaisen lapsen kevätjuhlat 2014. Eli 100%.
Kaupunkeihin on jäänyt jonkun verran vanhuksia, haluttomia lähtemään kodeistaan, ja epäsosiaalisia, kuten on medialle kerrottu, ihmisiä (rikollistaustaisia, huumeiden käyttäjiä ja prostituoituja).
Pakolaisvirta oli alkanut jo silloin, kun Maidan oli vasta aloittanut sekasorron ja nostanut jo päätään vallankaappauksen alkuvaiheissa, mutta oli yksittäistä ja koski vain niitä Ukrainan kansalaisia, joilla oli sukulaisia rajan takana.
Venäjän presidentti ja Ukrainan vastavalittu päämies Poroshenko keskustelivat Ranskan vierailullaan jossa  olivat puhunneet  lyhyesti seisaaltaan Merkelin läsnäollessa kriisin päättämisestä ja arvioidusta sotaoperaation kestosta Donbassin alueella- ja tuli selväksi kaksi asiaa: yhteishalu lopettaa sekasorto, s.ekä sisällissodan kestävän vielä Ukrainan mielestä vuoden verran. Niin kauan kestää vastustusvoimien nujertaminen.
Mikä ei ollut suinkaan uutinen.
RADAA:n ei eilen päästetty venäläistoimittajaa kuvausryhmineen, syyttäen heitä avoimesti venäläisiksi vakoojiksi ja FSB:n agenteiksi kameroiden edessä liiotellun shown tavoin. Skandaalishown lakien mukaisesti.. Häätäjänä oli kuulu skandaalihakuinen kansanedustaja Oleg Ljashko. RADA:n turvamiehet kieltäytyivät tottelemasta häntä ja pysyivät tilanteen ulkopuolella, sillä he lienevät tuntevan lain kansanedustajaa paremmin , joka ei siis halunnut päästää sisään toimittajaa, jolla on erityislupa seuraata RADA:n istuntoja, ja minkä Ljashko miltei repinyt , ellei lupa olisi tehty muovista. Toimittaja poistui rauhallisesti, laati rikosilmoituksen Ljashkoa kohtaan Kiovan syttäjäinvirastoon.
Tämä siis niinä aikoina, kun jälleen kerran, venäläistoimittajia otettiin sotavangeiksi Ukrainan sotilaiden toimesta, ei miliisin. Eli ei ole tiedossa heidän olinpaikkaa tai kohtaloa, kuin se, että heidät viimeksi nähtiin Slavjanskiin johtavalla tiellä. Kuljettajaa ei vangittu, koska hän oli paikallinen. Hänen kertomansa mukaan passitarkastuksen ja toimittajalupien tarkastelun jälkeen toimittajat vietiin vasten tahtoansa jonnekin. Luultavasti heitä tullaan epäilemään, -mikä  lienee olevan uusi harrastus ja tapa - sabotoijiksi ja vakoojiksi, ellei jopa terroristeiksi, jne. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, ja joka kerta "pienen" kunnianloukkauksen ja alistamisen  jälkeen kameroiden edessä, heidät yleensä päästetään vapaiksi
perustelujen puuttumisen johdosta. tämä on vain terrorisointia ja esimerkin avuin muiden toimittajien pelottelua, koskien nimenomaan niitä, jotka tulevat Venäjältä, joiden oleskelu Ukrainassa on itsessään yllättävää käännyttämisen ja maahantulokiellon takia. Se koskee pelkästään venäläisiä toimittajia ja 16-60-vuotiata miehiä. Sinne pääsee nykyään kaikilla muilla passeilla, lukuunottamatta venäläisiä. Pussi päässään näyttäminen ja yleisesti huonon kohtelun esittely toistuu näidenkin kohdalla, ja mikä näytetään kaikilla kanavoilla, heitä kohdellaan  koko maailman edessä kuin terroristeja. Viimeksi tämä kesti noin viikon eikä kukaan saanut anteeksipyyntöjä puhumattakaan syytteistä. Kyseessä oli viimeksi NTV-kanavan n. 25-vuotias tuottaja.

Palkkasotilaista koostuvia armeijoita on 5-7 kpl, he ovat eri politiikkojen tai muuten puolueellisten ääriaktivistien ja maidanin kannattajien rahoittamia ja ovat keskitettyinä koko Donbassin alueelle. Mm.Timoshenko Julialla on oma sotilasryhmänsä, niinkuin oligarkeillaki (mm. Kolomoiskij) on omat palkka-armeijansa. Palkkasotilaan palkkiot on 1000 dollarista  ja siitä ylöspäin, mikä on milten astronominen summa  kk-palkaksi Ukrainassa. Siitä rahasta voi sittenkin tappaa omiakin ilman omantunnon tuskia. Armeijan karkureita, eli niitä, jotka kieltäytyvät osallistuvansa kansanmurhaan, ammutaan,ja  nämä ampumiset pannaan täytäntöön jopa paikan päällä  - menemällä sairaalaan ja ampumalla "kuolemaantuomittuja" päähän ja näin likvidoidaan ja pannaan täytäntöön laittomat tuomiot. Haudataan tien varsiin tai minne lie.Ammutaan heitä jotka kuolemankin uhalla näyttävät säilyttävän ihmisarvonsa ja jotka kieltäytyvät tappamasta omaa kansaansa ja siitä syystä he ovat maalitauluja.
 Ja maan sylissä ovat ne ainoat, joiden sydämet on vielä paikallaan. Niinkuin yksi Donbassin turvaajista kertoi: meille on kehittynyt samassa sukupolvessa 2 eri ihmistyyppiä - ne, jotka ovat totutettu rusofobiaan ja ne, jotka elävät oikeudemukaisuuden ja huminististen motiivien mukaisesti. Teidän arvioitavissa on, kumpi puoli edustaa mitäkin 23vuotiaiden sukupolven sisällä - Donbass ja Maidan ovat toistensa opponentteja. Luultavasti on kaikkien, jos ei tiedossa, niin ainakin pääteltävissä loogisesti tai vaistomaisesti, kuka on kuka.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

СТИХ: в блаженном настроении

Ennustuksia Venäjästä

Ennustuksia Venäjästä, OSA 2