Separatistit, tai ns. terroristit - eli itä-Ukrainan kaupunkien ihmiset suojelevat kaupunkejaan omin voimin ukrainalaisarmeijalta. Kaupunkeihin johtavilla teillä he rakentavat esteitä, (kokonaiset perheet, naapurit ja muut tavalliset kaupunkilaiset) ja täten yrittävät pitää joukkoja asuinalueidensa ulkopuolella. Nämä omien kotikaupunkiensa suojelijat suhtautuvat armeijan miehiin suvaitsevaisesti, ja jopa pyrkivät luoda dialogia heidän kanssaan.
Armeijan sisällä on sen sijaan myös erimielisyyksiä - on niitä, jotka eivät suostu sota-oikeuden uhallakaan ampumaan omia kansalaisiaan, sellaisia rangaistaan jopa ampumalla päähän, parhaimmassa tapauksessa he vaihtavat puolta ja liittyvät Kiovan vallan vastustajiin.

Tänään on presidentin vaalit. Puolet maasta ei aio äänestää. ja nämä vaalit jää historiaan kaikkein pienimillä äänestysprosentteina. Niukas äänestyshalukkuus on ymärrettävissä.
Kiova sulkee silmänsä idän ongelmilta, eikä suostu edes keskustelemaan aiheesta RADA:ssa.
No, kansanäänestys (referendumi), joka pidettiin 15.5. osoitti, että idän osat haluavat itsenäisyyttä. Ja oikeastaan, he ovat jo sen saaneet, vaikkei Kiova olekaan samaa mieltä. Mutta Krimin kanssa oli sama juttu. Ainoa ero - Krimi sai Venäjän kannatuksen ja avun. Ellei Krimi olisi liittynyt Venäjään, kaikki kauheus, mikä tapahtuu nyt idässä, koskisi myös ja etenkin Krimin niemimaata!
Tänään ei enää kukaan kyseenalaista Krimin asemaa Venäjän alueena. Itä-Ukrainan alueiden olisi pitänyt toimia ripeämmin ja aikaisemmin, välttyäkseen turhilta viattomilla uhreilta.
Joka tapauksessa - Ukrainaa odottaa hajoaminen. Kiitos Amerikan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

СТИХ: в блаженном настроении

Ennustuksia Venäjästä

Ennustuksia Venäjästä, OSA 2