Natsismi ja neofasismi Ukrainassa


Ukrainan kouluissa on ihan normaalia pitää natsistista opetusta: natsijulisteiden tekoa, sotapettureiden muuntamista kansallissankareiksi ja NL:n mustamaalaaminen, mikä koskee etenkin 2.maailmansodan tapahtumia. Samaa tapahtuu Liettuassa ja Latviassa, jossa esimerkiksi sotilas esittelee koulussa ekaluokkalaisille aseita.

Virossa on leikkisotaa harrastava Erne-niminen ryhmä, (Erne oli 2.maailmansodan virolainen natsipartisaani, joka soti NL:a vastaan), mikä rekonstruoi näitä sotakohtauksia. Vähän aikaa sitten ryhmässä oli ukrainailaisia osallistujia.

-1948: USA koulutti sotarikkollisiksi tuomittuja (natseja) Ukrainassa vastarintavoimaksi NL:a vastaan - MIKOLA ja LEBED olivat henkilöitä, jotka johtivat Ukrainassa Bandera-liikettä, mikä harjoitti ja kehitti sabotaaseja ja länsipropagandaa.
Mikolasta tuli Amerikkaan loikannut CIA:n agentti. Hän kuoli 90-luvulla, ja ehti näkemään NL:n hajoamisen, mikä oli hänen elämänsa tarkoituksenaan.

Saksa levittää vaikutusvaltaansa Euroopassa

Eli oikeastaan toteuttaa natsi-Saksan suunnitelmia; Mercheliä verrataan usein Hitleriin, ja Saksan nykyistä politiikkaa kuvataan 4.reichin alustamisena. Nykyinen tilanne tosiaankin vastaa Hitlerin suunnitelmia. EU:ssa Saksa on Ukrainan sodan ja "demokratisoinnin" pääsponsori  (USA:n lisäksi, joka on toisella puolella maapalloa).

Bulgaria liityi EU:hun 2007, ja on nyt köyhyysrajan alapuolella, mielenosoitusten jylläämänä. Ennen Bulgaria myi energiaa ulkomaille, mutta EU vaati neljän sähköaseman sulkemista (kuudesta). Nyt Bulgaria on monopolistien valtaama valtio ilman aitoa päätämisvaltaa. USA pelkää viimeaikaista Venäjän vaikutuksen kasvua Bulgariassa, ja vaatii kuuntelemaan itseään, mikä synnyttää suuria paineita. Venäjää ja Bulgariaa yhdistävät yhteinen historia ja uskonto, sekä lämpimät välit varsinkin NL:n aikoina. 
Onko Ukrainan ja Georgian jälkeen Bulgarian vuoro olla seuraavana USA:n geopoliittisessa pelissä?

Ukrainan Maugli-sukupolvi

Ukrainan supersuosittu talk-show Shuster-live on aina antivenäläisyyden levittäjä, kuten kaikki muutkin ukrainailaiset mediat. Mutta pari viikkoa sitten suorassa lähetyksessä skypen välitysellä esiintyi ulkomaalainen toimittaja Mark Franketti,  juontajan hyvä ystävä, jolta selvästi kaikki odottivat oman ukrainalaisen propagandan levittämistä, mutta toisinpa kävi:
Toimittaja kertoi Donbassista, palattuaan sieltä kuuden viikon oleskelun jälkeen. Hän kertoi siitä, mitä siellä oikeasti tapahtuu, ja keitä siellä on (ei venäläisiä palkkasotilaita, ei terroristeja). Toimittaja puhui Donbassin ihmisten vain suojelevan itseään ja kaupunkejaan. Ja puolusti Donbassin turvaajajoukkoja. Vieraat ja yleisö, sekä itse juontaja istuivat kaikki noloin kasvoin, eivätkä näyttäneet todellakaan odottavan kertomuksen olevan tällainen. He väittivät vastaan, eivätkä hyväksyneet kuin omaa reaalia, vaikka toimittaja totesi tietävänsä paremmin, hänhän oli siellä - he eivät. Hän osallistui sotatoimiin Donbassin väestön kanssa seuraamalla heitä ja heidän arkeaan.Vieraat väittivät Ukrainan kriisin olevan Venäjän FSB:n operaatio, venäläisten sotivan siellä rahasta. He väittävät Ukrainan sotivan Putinia vastaan, itä-Ukrainan narkomaaneja ja työttömiä vastaan. Putinin aloittaneen sodan. Ja kaikki mitä toimittaja sanoo, on muka valetta, ja hänen pitäisi hävetä.Toimittaja tyrmää väitteet, ja sanoo, ettei hänen tarvitse valehdella, hän näki kaiken omin silmin. Hän näki tavallisten ihmisten ottavan aseet käteen, vaikka he eivät ole sotilaallisesti valmennettuja. He haluavat vain elää rauhassa, eikä sotia. He ovat aivan varmoja, että heitä kohtaan hyökkäävät fasistiset voimat.Toimittaja oli kuitenkin heidän mielestään Venäjän propagandan uhri, tai venäläinen agentti, tai idiootti, vaikka itse hän nimeää itseään rusofobiksi, eikä pro-venäjämieliseksi.
Heillä on oma totuutensa, mitä he eivät halua hajottaa, vaikkakin se olisi kuinka virheellinen! Alla video kyseisestä talk-showsta, ei tarvitse tietää ukrainan tai venäjän kieltä huomatakseen päivänselvän asian. Tarkkailkaa kasvoja.


Itä-Ukrainassa ei ole TV:tä, sähköä, vettä. Kukaan ei kysynnyt studiossa, miksi pitää pommittaa ilmasta asuintaloja ja ihmisiä...

x

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

СТИХ: в блаженном настроении

Ennustuksia Venäjästä

Ennustuksia Venäjästä, OSA 2